akcje charytatywne

Zebraliśmy prawie 400 tys. złotych jałmużny!

Kwiecień 1, 2016

381 025 złotych i 40 groszy – dokładnie taką kwotę wysłaliśmy przelewem na konto jedynego w Polsce Domu Dziecka dla Dzieci Chorych, prowadzonego przez Fundację Dom w Łodzi. Kwota jest sumą darowizn, przekazanych przez widzów i słuchaczy o. Adama Szustaka.

Jak o. Adam przekonał widzów do hojności? >>

W Tłusty Czwartek zakonnik zaprosił widzów cyklu #jeszczepięćminutek do wielkopostnej jałmużny. Na konto Fundacji MALAK w lawinowym tempie zaczęły wpływać pieniądze. W ciągu dwóch tygodni zebraliśmy prawie 400 tysięcy złotych. Do przelewów dołączyła też internetowa licytacja Pandy, ulubionej maskotki Dominikanina, która osiągnęła kwotę 11 100 złotych.

Po zakończeniu zbiórki Ojciec odwiedził Dom w Łodzi i spotkał się z dziećmi. Zobacz film:

Ilość i wartość darów przerosły najśmielsze oczekiwania o. Adama Szustaka. Spodziewał się dziesięciokrotnie mniejszej kwoty. W ramach podziękowań, przekazał darczyńcom maskotki, które towarzyszyły mu podczas kręcenia filmów z serii #jeszczepięćminutek.

Zebrana kwota w całości została przekazana Fundacji Dom w Łodzi. Odwiedź www.domwlodzi.org i zobacz, jak jeszcze możesz pomóc!

Czym mogę służyć? Zobacz nasze akcje charytatywne!
BartekJagódka | BasiaJustyna | dzieci z Jerozolimy