Afryka, Syria, Paryż – modlimy się o pokój

Listopad 22, 2015

Bliski Wschód, Afryka, Ukraina. Morderstwa i wojny. Można odpowiedzieć na nie lękiem, Fundacja MALAK proponuje jednak nadzieję. I modlitwę o pokój.

W tym roku Adwentu w internecie przeoczyć się nie da. Rekolekcje, akcje ewangelizacyjne, filmy – każdy znajdzie coś dla siebie. Przy okazji, warto jednak zrobić coś dla innych. W tym pomaga Adorator.

Jak zmienić świat i zasiać w nim Pokój? Każdy chrześcijanin powinien zadać sobie to pytanie. Powinien też szybko znaleźć odpowiedź – Pokój daje Bóg. Dlatego tak ważna jest modlitwa i ufność. Dlatego w wybranych dowolnie godzinach adorujemy Pana Jezusa w intencji krajów, w których trwają konflikty i chrześcijan, którzy są prześladowani. Wszystko przez stronę internetową www.adorator.fundacjamalak.pl. Wystarczy wpisać się do tabelki, wybrać dzień i czas swojej modlitwy. Tak, aby trwała ona nieprzerwanie.

Miłość odpowiedzią na okrucieństwo

Liban, Francja, Nigeria, Jemen, Tunezja, Kamerun, Somalia, Kenia, Irak, Izrael – we wszystkich tych krajach w 2015 roku miały miejsce zamachy terrorystyczne. Modlitwa za świat i za ginących chrześcijan to odpowiedź na niesprawiedliwość i okrucieństwo. To wsparcie bezbronnych i świadectwo wiary w Boga, który jest wszechmocną Miłością i Pokojem.

Adoratora wspierają Langusta na Palmie i Dominikanie.pl. Organizatorem jest Fundacja MALAK. Ty też włącz się w akcję na www.adorator.fundacjamalak.pl. Bo modlitwa ma wielką moc.