gość w dom, news

Dominikański wieczór z o. Pawłem Kozackim OP

Luty 1, 2016

Lutowym gościem dominikańskiej serii spotkań w Fundacji MALAK będzie o. Paweł Kozacki OP. Prowincjał Polskiej Prowincji Dominikanów opowie o codzienności w zakonie, bieganiu w maratonie, podróżach i o swoim licealnym duszpasterzu – o. Janie Górze. Może zdradzi też, jak znalazł się w Jeżycjadzie Małgorzaty Musierowicz?

W liceum w Poznaniu był w duszpasterstwie o. Jana Góry. W wieku 18 lat wstąpił do zakonu dominikanów. Był przeorem dominikanów w Krakowie, redaktorem naczelnym miesięcznika W drodze. W lutym mijają dwa lata, od kiedy został Prowicjałem Polskiej Prowincji Dominikanów. 11 lutego (czwartek) o 18:30 o. Paweł Kozacki zasiądzie na naszym fotelu.

O. Tomasz Nowak o dominikanach: jesteśmy jak jazzowy band >>

Dominikański GOŚĆ W DOM to seria spotkań z zakonnikami i świeckimi, którym dominikanie przewrócili życie do góry nogami. Pierwszym, styczniowym gościem był o. Tomasz Nowak – przeor łódzkiego klasztoru dominikanów.  Cykl comiesięcznych rozmów potrwa aż do czerwca.

Zapisz się na wieczór

W spotkaniu może wziąć udział każdy. Wystarczy zapisać się na [email protected] Liczba miejsc jest ograniczona – o udziale decyduje kolejność zgłoszeń.