gość w dom, news

Dominikańskie spotkanie z Piotrem Żyłką

Luty 23, 2016

– Po pierwsze nie jestem dominikaninem. Po drugie pracuję dla jezuitów. Ale trochę mnie dominikanie wychowali – przyznaje Piotr Żyłka. Rezerwujcie czas, bo już 2 marca o 18:30 spotka się z nami w realu. Tym razem dominikański GOŚĆ W DOM nadchodzi świeckimi krokami!

Mówi o sobie, że jest „kościelnym”, bo pracuje dla Kościoła. Jego teksty na DEON.pl od kilku lat biją rekordy popularności. Od dawna powtarza też, że Bóg miażdży system. Choć pracuje w jezuickim portalu, był aktywnym członkiem krakowskiej Beczki i próbował swoich sił w prenowicjacie u dominikanów. Kim jest dzisiaj i jaki wpłynął na niego zakon kaznodziejski? Już 2 marca o 18:30 w Fundacji MALAK odbędzie się spotkanie z Piotrkiem Żyłką.

Zapisz się na wieczór

W spotkaniu może wziąć udział każdy. Wystarczy zapisać się na [email protected] Liczba miejsc jest ograniczona – o udziale decyduje kolejność zgłoszeń.

Dominikański GOŚĆ W DOM to seria spotkań z zakonnikami i świeckimi, którym dominikanie przewrócili życie do góry nogami. Gośćmi byli już o. Paweł Kozacki – Prowincjał Polskiej Prowincji Dominikanów i o. Tomasz Nowak – przeor łódzkiego klasztoru dominikanów.

Cykl comiesięcznych rozmów w dominikańskiej atmosferze potrwa do czerwca.