gość w dom

Domy Serca: zaczęło się od slumsów w Argentynie i Brazylii

Listopad 27, 2014

Zaczęło się od slumsów w Argentynie i Brazylii. Na początku lat 90′ trafili tam pierwsi wolontariusze Points Cœur, czyli Domów Serca. Pewnego listopadowego wieczoru ich przedstawiciele opowiedzieli nam, jak w miejscach, w których brakuje nadziei, działa Ewangelia.

W jaki sposób w ubogich dzielnicach na całym świecie zawiązują się przyjaźnie? Co inspiruje młodych do wyjazdu na misje i w jaki sposób Domy Serca ewangelizują slumsy? – na te pytania odpowiedzieli nam Magdalena Wiśniewska i ks. Clément Imbert z międzynarodowej wspólnoty Domy Serca.

Z Kuby i Wiednia

Wolontariusze Domów Serca poświęcają swoje życie na służbę najbardziej osamotnionym i potrzebującym. Są przyjaciółmi cierpiących i biednych na całym świecie. Ich charyzmaty to współczucie i pocieszenie.

Magdalena Wiśniewska „Wiśnia” właśnie zakończyła misję na Kubie i przygotowuje się do kolejnej wyprawy. Tym razem do Argentyny. Ks. Clément Imbert jest duszpasterzem wspólnoty w Polsce, ale na co dzień posługuje w Wiedniu. Oboje zagościli w naszej Fundacji wieczorem, 27 listopada 2014 roku. Było to pierwsze spotkanie z cyklu GOŚĆ W DOM.

domy-sercaclément-imbert-magdalena-wisniewska-fundacja-malak spotkanie-ze-wspolnota-domy-sercaspotkanie-w-fundacji-malak wspolnota-domy-serca

Myślisz o wyjeździe na misje? Odwiedź www.domyserca.pl i dowiedz się więcej.