akcje charytatywne, news

Czeka na Was ekipa z Ameryki!

Marzec 1, 2016
Minnie i Snoopy dołączają do jałmużny

Właśnie dotarli do nas Mietek i Grażynka z amerykańskich #jeszcze5minutek! Dołączą do 12 maskotek, które możecie wylosować wpłacając darowiznę dla Domu Dziecka dla Dzieci Chorych. Zbiórka jałmużny potrwa do niedzieli, 6 marca.

– Puk, puk – Aga prawie wyskakuje z biurka, otwiera drzwi i wraca z wielką, ostemplowaną paczką z Ameryki. W środku znajdujemy uśmiechniętą Myszkę Minnie i zamyślonego Snoopiego. To autentyczna scena z dzisiejszego popołudnia. Właścicielki pluszaków (w tym Emilka – siostra Franka, dzięki któremu wybudowaliśmy plac zabaw w Jerozolimie) zdecydowały się oddać je Ojcu Adamowi.

Panda do wzięcia? Zobacz szczegóły akcji o. Szustaka >>

Na Allegro (dokładnie tutaj) trwa już licytacja Pandy o. Adama, którą znacie z #jeszcze5minutek. Pozostałe maskotki zostaną rozlosowane wśród osób, które do 6 marca wpłacą darowiznę na konto Fundacji MALAK (jest podane tutaj). Sto procent wpłat otrzyma Dom Dziecka dla Dzieci Chorych w Łodzi. To jedyny w Polsce dom dziecka dla chorych dzieci.

Akcja zwierzęco-aukcyjno-pomocowa

Podczas adwentu o. Adam Szustak odwiedził USA. Nagrał tam kilka odcinków #jeszcze5minutek. Właśnie w nich wystąpili Snoopy, zwany Mietkiem z Colorado i Minnie, czyli Myszka Grażynka, rodem z Chicago. Zostawił maskotki dziewczynkom, ale one przysłały je do Polski.

Zobacz tańczącego Mietka:

Akcja zwierzęco-aukcyjno-pomocowo-whatever, jak mówi o niej o. Adam, wkracza w fazę końcową. Dołącz, zanim zapomnisz o wielkopostnej jałmużnie >>