Już w sobotę finał Dominikańskiego Festiwalu Filmowego

Maj 15, 2016

„Orkiestra live, stroje wieczorowe, oscarowa atmosfera i najlepsze produkcje dominikańskiego kina” – tak zapowiada się Gala Finałowa Festiwalu Slavangard. Już w sobotę, 21 maja w krakowskim kinie Kijów poznamy zwycięzców największej dominikańskiej nagrody filmowej!

Slavangard to festiwal filmów krótkometrażowych, realizowanych przez członków duszpasterstw dominikańskich w całym kraju. Jego idea nawiązuje do słów św. Dominika: „Głoście wszystkim, wszędzie i na wszelkie sposoby”. Zwycięzcą poprzedniej – i ostatniej krakowskiej – edycji Festiwalu był film Responsibles w reżyserii Michała Mendrali. Podczas tegorocznej Gali wyświetlonych zostanie dwanaście filmów z całej Polski.

Ostatnie dni, ostatnie bilety

Gala Finałowa odbędzie się w sobotę, 21 maja, o godzinie 20.00 w Kinie Kijów w Krakowie. Bilety w cenie 20 zł dostępne są na www.slavangard.pl, a także w kasach Kina Kijów, w sklepie Dominikańskiego Ośrodka Liturgicznego oraz w siedzibie DDA Beczka.

Duszpasterz Beczki: Będzie na bogato! | Zobacz ZAPROSZENIE >>

Festiwal Slavangard to nie tylko Gala Finałowa, ale także warsztaty (wokalno-aktorskie, operatorskie, aktorskie, emisji głosu oraz pantomimy), spacer filmowy po Krakowie i wiele innych, integrujących spotkań. Wszelkie informacje oraz terminarz wydarzeń znajdują się na stronie www.slavangard.pl.

Patronem honorowym wydarzenia jest Prowincjał Polskiej Prowincji Dominikanów – o. Paweł Kozacki OP. Festiwal wpisuje się w obchody 800-lecia Zakonu Dominikańskiego. Jednym z fundatorów nagród jest Fundacja MALAK.