gość w dom, news

GOŚĆ W DOM – Ania i Artur Wachowicz

Styczeń 17, 2018

„Niedojrzała miłość mówi: kocham cię, ponieważ cię potrzebuję. Dojrzała mówi: potrzebuję cię, ponieważ cię kocham”. (Erich Fromm)

W styczniu zapraszamy na pierwsze w tym roku spotkanie z serii GOŚĆ W DOM. Tym razem będziemy mieli okazję porozmawiać z absolutnie niecodzienną parą, która jest dowodem na to, że miłość może przezwyciężyć wszelkie ograniczenia i przeciwności. Ania i Artur Wachowicz opowiedzą nam, jak zmieniło się ich życie po wypadku Artura, w wyniku którego został sparaliżowany. O zaręczynach i małżeństwie, o wyprawie „Tetrotrip”, o vlogach i blogach, o codzienności, pracy, radościach, trudach i oczywiście o Panu Bogu.

Serdecznie zapraszamy! :)

O Ani i Arturze:

Artur – w 2010 r. uległ wypadkowi, w wyniku którego doznał uszkodzenia rdzenia kręgowego w odcinku szyjnym. Porusza się na wózku sterowanym brodą. Jest analitykiem internetowym. Pełen pasji życia. Usiłuje zarazić nią innych ludzi. W tym celu prowadzi kanał na You Tube „Tetrotrip”.

Ania – zaradna, uśmiechnięta i pełna energii żona Artura „Tetrusa”. Marzycielka i mól książkowy. Autorka bloga kobietatetrusa.pl, na którym dzieli się swoją siłą i wiarą, opisuje codzienność życia z osobą niepełnosprawną, ale także wszystkie „małe-wielkie sprawy”.

O projekcie:

GOŚĆ W DOM to wieczorne spotkania z ludźmi, którzy odważyli się na wiele. Projekt ma źródło w misji Fundacji MALAK. Tworzyć, ewangelizować, inspirować – to słowa, które najpełniej oddają istotę pomysłu. Zapraszamy ludzi, którzy działają na chwałę Pana, do podzielenia się doświadczeniem, pasjami, talentami i dobrem. Po co? Aby jaśniej i pełniej zobaczyć szczęście, które Pan Bóg przygotował dla każdego z nas.

31 stycznia 2018 roku | godzina 18:00

METAFORMA Cafe  Kraków, ul. Powiśle 11