news, rekolekcje

Wieczór Maryi – Pełnej Łaski [ZDJĘCIA]

Październik 19, 2014

W kościele Matki Bożej Saletyńskiej w Krakowie odbył się drugi w historii wieczór uwielbienia, wspólnej modlitwy i słuchania Słowa Bożego. Tym razem nosił nazwę Wieczór Pełnej Łaski, ponieważ był poświęcony Maryi.

18 października wszystko zaczęło się o 20:00 akatystem ku czci Bogurodzicy. Po nim o. Adam Szustak OP i o. Tomasz Nowak OP wspólnie wygłosili konferencję o przedziwnych pozdrowieniach, które wydarzyły się w Zwiastowaniu i Nawiedzeniu oraz o tym, że takie wypełnienie łaską, Bożą obecnością i Słowem Życia jest możliwe także w naszym życiu. Następnie wypełniony po brzegi kościół rozbrzmiewał uwielbieniem. Wieczór zakończyła uroczysta, niedzielna Msza święta.

Dziękujemy Wam za obecności i modlitwę. Dziękujemy wspólnocie Głos na pustyni za prowadzenie uwielbienia i modlitwę wstawienniczą oraz zespołowi Play&Pray za oprawę muzyczną. Dziękujemy Pana Bogu, że jak zwykle był niezwykle hojny!