news, rekolekcje

IV Weekend Pełen Łaski

Styczeń 6, 2014

Miejsca na IV Weekend Pełen Łaski (3-5 stycznia 2014) zniknęły po 4 dniach zapisów. Aula z 430 uczestnikami pękała w szwach. Nasze wielbienia było słychać prawie w Opolu! Tematyka oscylowała wokół Bożego Narodzenia, co mimochodem narzucił styczniowy termin wyjazdu.

Narodzenie Jezusa zobaczyliśmy oczami „szczeciniastego” pasterza, który ujawnił się dzięki lekturze genialnych tekstów Romana Brandstaettera, święty Jan Chrzciciel stał się świętym hipisem, a to wszystko, co jest w nas „sucharem” znowu usłyszało, że jest nadzieja, że Bóg chce przyjść właśnie do takiej pustyni! Niezmiennie i wytrwale w organizacji wspomagała nas Wspólnota Agnus Dei z Wolbromia. Tradycyjnie rozmowom w kawiarence i na agapie nie było końca, a niezliczone litry wypitej kawy i herbaty znów były znakiem nowych, fascynujących znajomości.

Podczas rekolekcji zebraliśmy także do puszek 2 635 złotych dla naszego podopiecznego, Bartka Kaszuby.

Nagrania kazań i konferencji z IV Weekendu Pełnego Łaski znajdziesz na www.langustanapalmie.pl.