akcje charytatywne, news

Jagoda na turnusie

Sierpień 2, 2014

W ramach akcji Czym mogę służyć? sfinansowaliśmy pobyt Jagody Pawluk na turnusie rehabilitacyjnym w Centrum Rehabilitacyjno-Terapeutycznym „Filii” w Bielsku-Białej w dniach od 28 lipca do 1 sierpnia.

Poznaj najdzielniejszą Jagódkę na świecie! >>

Jagoda ćwiczyła cztery godziny dziennie, na co składały się 2 godziny rehabilitacji, zajęcia neurologopedyczne oraz terapia ręki. I choć to spory wysiłek dla Jagódki, od jej mamy wiemy, że była bardzo dzielna. Panie terapeutki również bardzo chwaliły ją za wytrwałość i postępy.

Pomagamy Jagodzie! >>

Podczas turnusu Jagódka przymierzała także łuskę na nogę, która jest ogromną pomocą przy chodzeniu. Rodzice Jagody planują zakupić ją w najbliższym czasie, ponieważ nasza bohaterka coraz bardziej od powolnego chodzenia woli biegać, a zdobycie łuski jest jedynym sposobem, by jej to umożliwić. W wolnych chwilach Jagoda razem z mamą, babcią i siostrą Helenką chodziły na spacery, podczas których udało się im zobaczyć zaporę w Wapienicy, bielskie Błonia, szlak na Kozią Górkę, Cygański Las oraz schronisko pod Dębowcem.

Czym mogę służyć? Zobacz nasze akcje charytatywne!
BartekJagódka | Justyna | Basia | dzieci z Jerozolimy