Jak pomagamy?

Działalność charytatywna to jeden z naszych głównych celów. Pomagamy na trzy sposoby: poprzez modlitwę, post (udostępnienie akcji dalej) i jałmużnę.

Potrzebujesz pomocy? Wypełnij wniosek o udzielenie darowizny >>

Pomagamy konkretnym osobom, ale też potrzebującym organizacjom. Zaczęło się w 2013 roku od zorganizowania wsparcia dla sześcioletniego Bartka KaszubyChłopiec choruje na wodogłowie i porażenie mózgowe – dzięki akcji zapewniliśmy mu rehabilitację. Następnie pomogliśmy czteroletniej Jagódce Pawluk, która dzielnie walczy z nowotworem oczodołu, Basi Turek, której skradziono wózek inwalidzki, a także Justynie Panasiuk, chorej na Zespół Devica.

W 2015, zainspirowani darowizną 10-letniego Franka, zbudowaliśmy plac zabaw dla dzieci z domu dziecka w Jerozolimie. W 2016 roku, podczas Wielkiego Postu wsparliśmy organizacyjnie zbiórkę dla Domu Dziecka dla Dzieci Chorych w Łodzi, której głównym promotorem był o. Adam Szustak. W ostatnim czasie udało nam się zebrać pieniądze na nowy wózek dla Konrada Olecha.

Nieustannie trwa także zbiórka pieniędzy na rehabilitację Basi Turek. Zachęcamy do włączenia się w pomoc – modlitwą, postem i jałmużną.