Ludzie

W Fundacji MALAK pracujemy w siódemkę. Spotykacie nas robiąc zakupy w krakowskim sklepie, zapisując się na Weekendy Pełne Łaski i przychodząc na spotkania GOŚĆ W DOM. Widzimy się przy wielu okazjach. Tutaj możecie przekonać się, kto jest kim.

katarzyna-gilewska-2

Katarzyna Gilewska

Grafik i mistrzyni faktur. Interesuje się kinem, lubi czytać. Zawsze znajdzie idealną piosenkę na każdy dzień. Studiowała kulturoznawstwo i sztuki audiowizualne.

Nie można być rudym i szczęśliwym.

L.M. Montgomery, Ania z Zielonego Wzgórza

agnieszka-mazurek-poziom

Agnieszka Mazurek

Różnica między Esterą a Judytą? Idealny prezent dla brata? Nikt nie doradzi Wam lepiej niż Agnieszka. Wszystko, co wiąże się ze sklepem MALAK jest w jej rękach. Odbiera telefony, ustawia promocje, opisuje nowości. Absolwentka filologii polskiej UJ i instruktor tańca. Przez dwa lata była na misjach w Brazylii ze wspólnotą Domy Serca. Kocha balet i Buena Vista Social Club.

Czynić małe rzeczy z wielką miłością.

Matka Teresa

Monika Czerniejewska

Telefony, maile, kalendarze, listy zapisów, samoprzylepne karteczki na laptopie… To właśnie codzienność naszej fundacyjnej koordynatorki projektów. Wulkan energii, kopalnia pomysłów, miłośniczka ludzi, gór i śpiewu, która w każdy dzień
obowiązkowo startuje z dużym kubkiem kawy.

Paweł Mleczko

Dystrybucja dobrej treści to jego świat. Wśród znajomych uważany za człowieka renesansu, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych. Modelarz, muzyk, aktywny Beczkowicz. W Fundacji zajmuje się Malakowym sklepem. Zawsze odpowie, że nie ma zwykłych chwil!.

Fot. Anna Nycz