Koncert Małgorzaty Hutek „Ufam Tobie”

Marzec 21, 2015
Koncert Małgorzaty Hutek w Krakowie

Fortepian, perkusja, bas, wiolonczela i… głos Małgorzaty Hutek. Czy można wyobrazić sobie lepszy pomysł na sobotni wieczór? Nie! Dlatego zorganizowaliśmy koncert „Ufam Tobie” w Krakowie.

Artystka wraz z zespołem znakomitych muzyków jazzowych (Nikola Kołodziejczyk – piano, Grzegorz Masłowski – perkusja, Paweł Wszołek – kontrabas, gitara basowa, Dominika Kontny – wiolonczela, Agnieszka Musiał – wokal, gościnnie) wykonała własne aranżacje Psalmów Dawidowych. To jednocześnie osobista, oryginalna interpretacja modlitw biblijnych i wyraz niezwykłej wyobraźni muzycznej Małgorzaty Hutek.

Spotkanie z Psalmami

Publiczność, wypełniająca po brzegi podziemia Kamieniołomu, wysłuchała nowatorskich opowieści m.in. o Bożej opiece (Pan ze mną jest), o wołaniu do Boga w rozpaczy i trudnościach (Wołam do Ciebie), o wyprzedzającej miłości Stwórcy (Panie Ty znasz mnie) oraz o Jego bliskości (Hold me again – wykonane w duecie z Agą Musiał). Improwizacje muzyków za każdym razem były głośno oklaskiwane przez zgromadzonych, a na koncercie mimo tłumów panowała domowa atmosfera.

– Spotkanie z Psalmami jest dla mnie za każdym razem niezwykłym wydarzeniem, a dzielenie się ich pięknem z innymi ogromnym zaszczytem – mówiła zaraz po koncercie artystka. – Ten koncert pozostanie na długo w moim sercu, przede wszystkim ze względu na wspaniałą krakowską publiczność – podkreślała. Tego wieczoru nie zabrakło oczywiście utworu Pan ze mną jest.

8 9 12 13 14 15 16 17 18 20 21