Poproszę NIEBO – konferencja o tym co masz i możesz w Jezusie

Sierpień 4, 2016
poprosze-niebo-konferencja-a

– Będziemy mówić o Kościele dynamiki Ducha Świętego i zmian, które przynosi Jego moc – zapraszał Krzysztof Demczuk, lider wspólnoty Metanoia. Razem z Karolem Sobczykiem (Głos na Pustyni) i Marcinem Zielińskim (Głos Pana), nauczał podczas konferencji Poproszę Niebo.

4 września 2016 roku w budynku Nowe Herbewo w Krakowie, przy ul. Lubelskiej 29, wysłuchaliśmy nauczań trzech liderów wspólnot katolickich. Marcin Zieliński (Głos Pana), Karol Sobczyk (Głos na Pustyni) i Krzysztof Demczuk (Metanoia) opowiedzieli o pełnej konkretów rzeczywistości, do której Bóg zaprasza nas już tutaj, na Ziemi.

Zobacz jak wyglądała konferencja >>

Świeccy, którzy głoszą

Poproszę Niebo to nauczania trzech świeckich, którzy postawili życie na Bożą kartę. Prowadzą wspólnoty katolickie. Głoszą Słowo Boże – nie tylko podczas konferencji, ale także na ulicach, uczelniach i wszędzie, gdzie zaprasza ich Duch Święty.

KAROL SOBCZYK
Prezes Chrześcijańskiej Fundacji Głos na Pustyni, w ramach której podejmuje szereg działań na rzecz jedności, wzrostu i odnowy Kościoła. Jest członkiem Sekretariatu ds. Nowej Ewangelizacji Archidiecezji Krakowskiej, gdzie ściśle współpracuje z bp. Grzegorzem Rysiem. Wraz z żoną prowadzi Wspólnotę Głos na Pustyni, jedną z najbardziej dynamicznie rozwijających się wspólnot w Polsce. Jej członkowie od kilku lat ewangelizują i posługują modlitwą w całym kraju. Mąż Małgorzaty i szczęśliwy ojciec Daniela i Zuzi. Razem z żoną Gosią byli też naszymi gośćmi.

MARCIN ZIELIŃSKI
Lider Wspólnoty Uwielbienia „Głos Pana” ze Skierniewic. Spotkał Jezusa w 2007. Od tej chwili usilnie podąża Jego drogami. Jest zapraszany jako mówca na fora charyzmatyczne, konferencje, rekolekcje i modlitwy o uzdrowienie nie tylko w Polsce, ale również do innych krajów jak Litwa, Szkocja, Włochy czy USA. Prywatnie absolwent Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie. Autor artykułów do czasopism takich jak „Gość Niedzielny”, „Szum z Nieba” czy „Nasze Inspiracje”. Podzielił się również swoim świadectwem w książce Marcina Jakimowicza „Pan Bóg? Uwielbiam!”.

KRZYSZTOF DEMCZUK
lider Wspólnoty Metanoia, prezes Fundacji Aplica. pedagog, psychoterapeuta, specjalista psychoterapii uzależnień, certyfikowany trener, interwent kryzysowy. Współtwórca Grupy Trenerskiej przy Fundacji Aplica. Szkoli psychologów, terapeutów ucząc pomocy psychologicznej. Prowadzi Szkołę Liderów – 14 miesięczny cykl szkoleniowy skierowany do osób, które chcą rozwijać swoje kompetencje liderskie (liderów organizacji chrześcijańskich, Wspólnot, Kościołów). Głosił w wielu Wspólnotach i Kościołach w Polsce, a także był mówcą na misji ewangelizacyjnej na Ukrainie. Mąż Uli i tata Noemi i Samuela.

Organizatorem konferencji była Fundacja MALAK.

Fot. Sebastian Nycz