akcje charytatywne, news

Modlitwa, post, jałmużna – dla Basi!

Listopad 15, 2016
basia-panda

Sama o sobie mówi, że jest córką Króla i… najgorszą blogerką na świecie. Jest pedagogiem, lubi dobrą muzykę i z wielką pasją opowiada o Bogu – wszystkim, wszędzie, na wszelkie sposoby. O kim mowa? Oczywiście o Basi Turek, naszej Malakowej przyjaciółce i podopiecznej. Do normalnego życia bardzo potrzebuje Waszej pomocy – to o nią właśnie chcemy Was poprosić.

Basia to kobieta-petarda. Nie znamy bardziej niestrudzonej i szalonej głosicielki Bożej miłości! Jednym z jej ulubionych hitów do wielbienia jest piosenka owcy ze słowami z psalmu 118: Nie umrę, a będę żył i głosił Twoje dzieła! – to jest cała Basia.

„To świadectwo nie jest po to, żeby wzruszać”. Poznaj niezwykłą historię Basi >>

Dwa lata temu, gdy przez kradzież wózka została całkowicie uziemiona, dzięki Waszej hojności udało się zebrać ponad 19 tysięcy złotych i kupić za to nie tylko nową brykę, ale i materac zdrowotny oraz ufundować roczną rehabilitację. Basia nie mogła uwierzyć w to, co się dzieje. Tak pisała wtedy na swoim Facebooku: Drodzy! Nie wiem, co powiedzieć poza tym, że taki właśnie jest Pan! Dobry i hojny! Nie ma dla Niego rzeczy niemożliwych! Wczoraj byłam bez niczego. Dziś mam wszystko, a nawet więcej!

Dziś znów gorąco prosimy Was w jej imieniu o wsparcie: modlitewne i finansowe.

Basia intensywnie poszukuje pracy. Z tym jest jednak ciężko – a jej konto zdążyło się już wyzerować. Basia tymczasem bardzo potrzebuje pieniędzy, by móc spokojnie i normalnie żyć. Jeśli chcecie i możecie jej pomóc, poniżej znajdziecie dane do przelewu. Równie mocno prosimy również o modlitwę i post (jako ofiarę i jako przekazanie informacji dalej na Facebooku :-)).

Wybierz modlitwę, post lub jałmużnę i pomóż Basi.

Numer konta: 82 2490 0005 0000 4600 7576 1285
Adresat: Fundacja MALAK (ul. Batorego 15a/8, 31-135 Kraków)
Tytuł przelewu: darowizna dla Basi Turek

Darowizny są przekazywane na rehabilitację Basi, pomoc psychologiczną oraz opiekę i pomoc w codziennych czynnościach.

Czym mogę służyć? Zobacz nasze akcje charytatywne!
BartekJagódka | BasiaJustyna | dzieci z Jerozolimy | Dom w Łodzi | Konrad