news, rekolekcje

Muralowy Wieczór Pełen Łaski w Łodzi!

Listopad 10, 2016
befunky-collage

Mamy wielką przyjemność zaprosić Was na wyjątkowy Wieczór Pełen Łaski! Spotkamy się 3 grudnia w Łodzi, w kościele ojców Jezuitów. Razem z zespołem owca, o. Tomaszem Nowakiem OP i o. Tomaszem Biłką OP będziemy uwielbiać Boga i dziękować za dominikańskie murale, które udało się już namalować.

Słyszeliście o akcji muralowej z okazji 800-lecia Zakonu Kaznodziejskiego? Grupa twórców chrześcijanskich Vera Icon razem z o. Tomaszem Biłką postanowiła połączyć street art z wizją św. Dominika, opisaną przez bł. Jordana z Saksonii. Efekty już możecie oglądać na budynkach w Łodzi – zwanej też miastem murali.

POZNAJ więcej szczegółów na temat projektu >>

Właśnie z tej okazji zaplanowaliśmy specjalny Wieczór Pełen Łaski. Będziemy uwielbiać Tego, który jest Pięknem, stworzył piękny świat i przygotował nam dobre – a więc piękne! – dzieła, żebyśmy mogli nieść je innym.

PLAN

18:00 – Msza święta
19:00 – konferencja (głoszą: o. Tomasz Nowak OP i o. Tomasz Biłka OP)
20:00-21:30 – wielbienie (prowadzi: zespół owca)

MIEJSCE

kościół oo. Jezuitów w Łodzi, ul. Sienkiewicza 60

Spotkanie ma charakter otwarty.

DOŁĄCZ do wydarzenia na Facebooku >>

maly-1fot-kamil-holwek-8b-team maly-contemplare-et-contemplata-allis-tradere_projekt-paulina-nawrot_realizacja-paulina-nawrot-ola-adamczuk-o-tomasz-bilka_1-1

(fot. Kamil Holwek)