Bramy podnieście szczyty – nowy singiel zespołu owca [FILM]

Styczeń 29, 2016

Delikatnie mrowiące niebo, latające mewy i złote słowa o Panu Zastępów – najnowszy singiel owcy zilustrowany jest plażą, morzem i górami. Ale niesie w sobie dużo więcej – prawdę o Stworzycielu całej natury. To już trzecia zapowiedź niezwykłej płyty zespołu.

Owca znana jest z Weekendów Pełnych Łaski. Ich niepowtarzalne aranżacje tradycyjnych utworów, a także nowe, świeże kompozycje porywają do modlitwy tłumy ludzi. W grudniu 2014 uczestnicy rekolekcji usłyszeli Memu Bogu Królowi. W lecie w sieci ukazał się ich utwór Nie umrę a będę żył, którego ilustracją są nagrania z pielgrzymki dominikańskiej. Dziś na świat wychodzi Bramy podnieście szczyty.

– Owca to ten, kto przyznaje, że potrzebuje innych owiec i Pasterza, któremu pozwala się odnaleźć. On czyni wszystko nowym – pisze o sobie zespół. Ich najnowszy utwór, inspirowany Psalmem 24-tym, to przejmująca produkcja. Członkowie zespołu nie ukrywają, że jakość ma dla nich ogromne znaczenie, ale nie chcą mówić o sobie. Wolą chwalić Pana i dzielić się doświadczeniem nowego życia w Bogu.

Aby mógł wkroczyć Król chwały

– Za nami wiele przejechanych kilometrów, wiele pracy, razem spędzonego czasu i zjedzonych bez z mascarpone. Przed nami to wszystko co ma dla nas On – tłumaczą. A, co sami przyznają, Boże dary okazują się zawsze bogatsze niż można się spodziewać. Dlatego owca chce jednego – iść za Jego Słowem. Albo lecieć, jak mewa.