Ojciec Adam wygrał Grand Video Awards 2016!

Październik 28, 2016

Tydzień temu o. Adam Szustak zapraszał do głosowania na niego w „takich oskarach jutubowych”, czyli w konkursie Grand Video Awards. Wczoraj otrzymał nagrodę główną w kategorii „Vlog”!

„Jakże nie głosować?!”,”Głosuję i dziękuje za każde słowo”, „Choć tak się można w niewielkim stopniu odwdzięczyć za to wszystko, co ojciec z nami wyczynia” – to tylko kilka z setek komentarzy pod zaproszeniem do głosowania na film o. Adama, nominowany w konkursie Grand Video Awards.

Jego widzowie tradycyjnie „zablokowali internety” – strona Grand Video Awards przez jakiś czas po publikacji langustowego posta była niedostępna. Ale „Słoń”, czyli drugi odcinek Dobranocki, i tak zwyciężył.

Vlogowe podium

Grand Video Awards to ogólnopolski konkurs twórców wideo w sieci. Jego ideą jest uhonorowanie najbardziej kreatywnych, oryginalnych i nowatorskich autorów oraz promocja najlepszej twórczości wideo w polskim Internecie. Nagroda jest przyznawana w 10 różnych kategoriach (Vlog, Gaming, Wideotutorial, Lifestyle, ​Wideo popularnonaukowe, Hobby, Entertainment, Comedy, Publicystyka, wideorozmowa i Branded content).

Fundacja MALAK w filmie o. Szustaka! >>

Ojciec Adam konkurował w swojej kategorii z Dawidem Krawcem z kanału Przez Świat Na Fazie i Laurą Nadolską z kanału LoJournal.

Vlog czyli… dobranocka?

Kategoria Vlog obejmuje wideoblogi, pamiętniki i dzienniki w formie wideo. Ojciec nagrywa je w serii Niecodzienny Vlog. W konkursie zgłoszono jednak Dobranockę, czyli klasyczną opowieść na dobranoc. Głosy widzów to jednak nie tylko uznanie dla tego konkretnego filmu, ale dla całej internetowej twórczości dominikanina.

Ojcze, gratulujemy z całego malakowego serca! :)

Zobacz zwycięski film:

Ojciec Adam zaprasza do głosowania i… odmawiania Litanii Pompejańskiej:

Nagroda Grand Video Awards 2016 w kategorii „Vlogi” dla Adama Szustaka OP: