akcje charytatywne

Jałmużna dla domu dziecka. Panda do wzięcia!

Luty 21, 2016

Panda, osioł, sowa, misiek, krowa, bocian, królik, niesporczak, krecik i dwa psy. Prawdopodobnie owczarki. Nie, to nie ZOO. To maskotki Ojca Adama, które wystąpiły w #jeszcze5minutek i czekają na ludzi dobrego serca. Rusza zbiórka na Dom Dziecka dla Dzieci Chorych w Łodzi!

Własne miejsce

W łódzkim domu dzieci mają wiele cioć i wujków – to wychowawcy, fizjoterapeuci i wolontariusze. W rodzinnej atmosferze maluchy są wyprowadzane z ran i zaniedbań. Jest z nimi i psycholog i pedagog, i logopeda. A w niedzielne przedpołudnia jeżdżą na hipoterapię. Każde dziecko jest tam indywidualnością i każde jest kochane. Dzięki wielu ludziom dobrej woli nie muszą się już bać, że zostaną same.

Dom w Łodzi to jedyny w Polsce dom dziecka dla chorych dzieci. Ciężko i przewlekle chore, a także niepełnosprawne dzieci, pozostawione przez rodziców, do tej pory mieszkały na oddziałach szpitalnych lub w hospicjach. Dzięki Fundacji Dom w Łodzi mają swoje własne miejsce.

Panda i reszta

Na Allegro (dokładnie tutaj) trwa już licytacja Pandy o. Adama, którą znacie z #jeszcze5minutek. Pozostałe maskotki zostaną rozlosowane wśród osób, które do 6 marca przekażą darowiznę.

Sto procent Waszych darów przekażemy Domu Dziecka dla Dzieci Chorych w Łodzi (www.domwlodzi.org). Akcja potrwa do niedzieli, 6 marca. Zapraszamy Was mocno do oddania w Wielkim Poście jałmużny na ten cel.