AKCJA ADWENTOWA DLA NAJUBOŻSZYCH

Zbiórka adwentowa dla najuboższych CHLEB POWSZEDNI NA WAGĘ ZŁOTA

trwa do Wigilii Bożego Narodzenia (24 grudnia 2017 r.)

Celem akcji jest zgromadzenie środków finansowych, które zostaną przekazane na rzecz Towarzystwa Pomocy im. Św. Brata Alberta, w szczególności ogrzewalni i schronisk.

Wesprzyj najuboższych!

Akcje tworzymy wspólnie z o. Adamem Szustakiem OP

W listopadzie przeżywaliśmy I Światowy Dzień Ubogich. Jego obchody trwały cały tydzień. Nie chcemy zatrzymać się na jednorazowym wydarzeniu, ale pójść o krok dalej. Ponadto kończący się rok liturgiczny dedykowany był w Kościele obchodom setnej rocznicy śmierci św. Brata Alberta, który swoje życie poświęcił w 100% nędzarzom.

Zapraszamy Was do włączenia się w zbiórkę adwentową dla najuboższych.

CHLEB POWSZEDNI NA WAGĘ ZŁOTA.

Zima to najtrudniejszy czas dla osób ubogich i bezdomnych. Niesprzyjająca pogoda, rozprzestrzeniające się choroby, przepełnione noclegownie, brak ciepłych ciuchów czy rozgrzewającego posiłku. To również samotność pośrodku dużych miast, rozbudowanych osiedli, zatłoczonych ulic i zabieganych ludzi.

Na mapie Polski są organizacje, fundacje, stowarzyszenia, które starają się odpowiadać na potrzeby osób żyjących często na marginesie społeczeństwa. Jedną z takich instytucji jest Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta. Zebrane w czasie Adwentu środki przekażemy na podejmowane przez nie inicjatywy.