akcje charytatywne, news

Rehabilitacja Basi – zbiórka trwa!

Grudzień 22, 2015
basia-turek

Nowy Rok za pasem. Warto zacząć go od czegoś naprawdę Dobrego. Dlatego zapraszamy Was do modlitwy, postu i jałmużny dla Basi Turek. Pomagamy jej na stałe wrócić do rehabilitacji!

Basia przyznaje, że tuż przed Weekendem Pełnym Łaski chciała zrezygnować z rehabilitacji. Mimo, że jej kręgosłup nie ma się najlepiej. – Trochę brakuje mi kasy. Wciąż szukam pracy i nie mogę jej znaleźć. Postanowiłam na jakiś czas odpuścić sobie zdrowotne wygibasy – mówi.

Zebraliśmy na nową brykę dla Basi! >>

Zmieniła zdanie oglądając #jeszcze5minutek, czyli internetowe rekolekcje adwentowe o. Adama Szustaka. – W odcinku o chomikach usłyszałam, żeby nie tracić nadziei, bo Pan może ogarnąć wszystko! Leżałam na łóżku trochę przygnieciona swoją codziennością i prosiłam Go, by pokazał mi, co robić. Nie czekałam długo. Tego samego dnia  napisała do mnie Fundacja MALAK: Basiu, czy chciałabyś żebyśmy na WPŁ zebrali kasę na Twoją rehabilitację? W tym momencie zwariowałam ze szczęścia! – wspomina.

– Rok temu zbieraliśmy pieniądze na wózek, który skradziono Basi. Ludzie byli tak hojni, że starczyło też na rehabilitację – tłumaczy Bernadetta Jarocińska, prezes Fundacji MALAK. – Ale pieniądze już się skończyły – dodaje. 19 grudnia 2015 roku uczestnicy IX Weekendu Pełnego Łaski wsparli dziewczynę kwotą 4 677 złotych i 74 groszy. To wystarczy tylko na kilka miesięcy. Dlatego wciąż zachęcamy Was do wsparcia Basi!

Basia Turek na Weekendzie Pełnym Łaski: Razem z Ojcem Adamem mamy tego samego dilera! >>

Akcja wciąż trwa! Wybierz post, modlitwę lub jałmużnę i pomóż Basi.

Numer konta: 82 2490 0005 0000 4600 7576 1285
Adresat: Fundacja MALAK (ul. Batorego 15a/8, 31-135 Kraków)
Tytuł przelewu: darowizna dla Basi Turek

Darowizny są przekazywane na rehabilitację Basi, pomoc psychologiczną oraz opiekę i pomoc w codziennych czynnościach.

Pozwolenie na zbiorkę publiczną nr 2015/4950/OR, wydane przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji.

Czym mogę służyć? Zobacz nasze akcje charytatywne!
BartekJagódka | BasiaJustyna | dzieci z Jerozolimy