gość w dom, news

Poznaj Malaka. Zapraszamy na spotkanie! [FILM]

Czerwiec 6, 2016
malak-zaprasza

Skąd wzięła się nasza Fundacja? Co łączy nas z o. Adamem Szustakiem? I co wspólnego z wiarą ma picie młodego jęczmienia? 15 czerwca o 18:30 zapraszamy Was na kolejne dominikańskie spotkanie. Gośćmi będą cztery nietuzinkowe bohaterki, tworzące Fundację MALAK.

Bernadetta Jarocińska niemal od początku jest tu szefem. Aga Mazurek zajmuje się malakowym sklepem. Kasia Gilewska czuwa nad zgodnością papierologii i jakością naszych projektów. A Jola Szymańska wszystko to stara się pokazać na stronie i w social mediach.

Babskie i świeckie

– Na pewno zauważyliście, że nasza Fundacja jest kobieca. Spotkanie też takie będzie – śmieje się Bernadetta, ale zaproszenie kieruje do wszystkich zainteresowanych tym, co dzieje się na Batorego 15a/8. A Malak to nie tylko praca. To wspólna modlitwa, przyjaciele, wyjazdy i miłość. Zgadnijcie do Kogo.

Dlaczego uważasz że to niespodzianka?! – Jola Szymańska pyta o spotkanie Bernadettę Jarocińską:

Dominik radzi

Św. Dominik radził głosić wszędzie i na wszelkie sposoby. Jak realizują to zadanie współcześni dominikanie? Jak podchodzą do życia i wiary zaprzyjaźnieni z nimi świeccy? Co takiego przyciąga do dominikanów tysiące młodych ludzi? Na ten temat rozmawialiśmy już z o. Pawłem Kozackim (Prowincjał polskich dominikanów), o. Tomaszem Nowakiem (Przeor klasztoru dominikanów w Łodzi), o. Stachem Nowakiem (dominikanie.pl) i Piotrem Żyłką (DEON.pl). 15 czerwca poznamy kobiecą stronę dominikańskiego świata.

Zapisz się na wieczór

W spotkaniu może wziąć udział każdy. Wystarczy zapisać się na [email protected] Liczba miejsc jest ograniczona – o udziale decyduje kolejność zgłoszeń.