gość w dom

TAU i Agnieszka Musiał: muzyczne nawrócenie

Marzec 26, 2015

Raper Tau i wokalistka Agnieszka Musiał podzielili się z nami swoją wiarą i muzycznymi ścieżkami. Marcowe spotkanie Gość w dom poprowadził Piotr Żyłka.

TAU (Piotr Kowalczyk) – raper, producent muzyczny, założyciel wytwórni Bozon Records. W 2008 r. opublikował jako Medium demo Seans spirytystyczny, a w 2010 kolejny nielegal, zatytułowany Medium – Alternatywne źródło energii, którym zwrócił na siebie uwagę szerszego grona odbiorców muzyki rap. W 2011 r. zadebiutował na oficjalnej polskiej scenie muzycznej płytą Medium – Teoria Równoległych Wszechświatów. Rok później ukazało się zaś dwupłytowe wydawnictwo Medium – Graal. W grudniu 2013 r. zmienił pseudonim na Tau, pod którym rok później wydał pierwszy solowy album o znaczącym tytule – Remedium.

Agnieszka Musiał – wokalistka zespołu New Life’ m, nauczycielka wokalu jazzowego w Państwowej Szkole Muzycznej II stopnia w Krakowie oraz na Akademii Muzycznej w Katowicach. Obecnie pracuje nad pierwszą solową płytą, składającą się z autorskich kompozycji, łączących słowiańską wrażliwość z elementami jazzu, soulu i popu.

4 7tau-piotr-kowalczyk-agnieszka-musial

Polecamy też film o spotkaniu, który nagrała Jola Szymańska (autorka bloga Hipster Katoliczka):