WARSZTATY: biżuteria z żywych kwiatów

Czerwiec 13, 2016

Żywe kwiaty we włosach oraz jako bransoletki to świeży, modny i uniwersalny pomysł na biżuterię. Nauczycie się ją robić na warsztatach pracowni Zielony Stół, które odbędą się w Fundacji MALAK 18 czerwca.

Sobotnie warsztaty rozpoczną się o godzinie 10:00 w Fundacji MALAK. Nie zabraknie na nich herbaty, domowego ciasta i dobrej atmosfery. W ciągu trzech godzin warsztatów poznacie technikę kreszu, wykonacie dwa rodzaje przypinek do włosów i dwie bransoletki.

– W technice kreszu wykorzystywany jest ozdobny drut, z którego tworzymy podstawę biżuterii. Będziemy ozdabiać ją świeżymi kwiatami i koralikami według własnego projektu – – tłumaczy Olga Paluch, która poprowadzi warsztaty. Razem z Katarzyną Romańską, architektem krajobrazu i florystką, tworzą pracownię Zielony Stół.

Koszt warsztatów wynosi 90 złotych (w cenie mieszczą się kwiaty i wszelkie materiały).

ZAPISY na [email protected]

*
Zielony Stół (www.zielonystol.pl) to pracownia dekoracyjno-florystyczna, która powstała z pasji do piękna i zieleni. Zajmuje się dekoracją wnętrz na potrzeby imprez okolicznościowych oraz projektowaniem terenów zielonych.