OWCA

avatar-owca11

Owca to zespół, ale – jak przyznają sami muzycy – także wspólnota, którą tworzą i Kościół, który kochają. Elektroniczne brzmienia i Słowo, o które opiera się każdy werset, poruszają serca tysięcy wielbiących Boga osób.

We wrześniu 2016 ukazał się ich pierwszy album – „Chwały”. Grali na dominikańskim koncercie Światła Miasta, Mercy Festival poprzedzającym Światowe Dni Młodzieży w Krakowie oraz podczas wielu innych wydarzeń. Na IX Weekendzie Pełnym Łaski po raz pierwszy nazwali się „owcą”, ale już rok wcześniej na Górze Świętej Anny byliśmy świadkami premiery Memu Bogu Królowi w ich aranżacji.

uwielbienie jest świętowaniem Boga, rodzi wdzięczność i zmienia serce. oby przemieniało nasze kamienne w serca z ciała, wdzięczne || zespół owca

Na co dzień członkowie owcy grają w innych (w tym także świeckich) zespołach. Zespół powstał z potrzeby posługi i chęci tworzenia nowej muzyki, która będzie modlitwą. Więcej informacji i aktualności znajduje się na facebookowej stronie zespołu.

Kup „Chwały” zespołu owca lub posłuchaj ich online.

chwaly-zespol-owca

Grafika i projekt albumu: Grabovska.com