News / Patronat

10 000 zł na odbudowę domu rodziny Nadolskich

02/07/2020

Niewiele zostało z domu rodziny Nadolskich: fragment murowanej ściany i stropu. Całą resztę strawił ogień. Właściciele nie załamali rąk, tylko wzięli się do pracy, żeby odbudować to, co utracili.

Błażej, najstarszy syn pani Justyny i pana Franka, na fejsbukowej grupie „Licytacja dla rodziny Nadolskich. Razem jesteśmy siłą!” pokazuje postępy prac budowlanych, w których sam jest bardzo aktywny. Zachęcamy Was do zaglądania tam, nie tylko po to, żeby poużalać się nad tragedią, ale żeby dołączyć do zbiórki milionem monet! Dom nie odbuduje się tylko chęciami. Potrzeba konkretnej pomocy.

Postanowiliśmy przeznaczyć na ten cel 10 000 zł. To są pieniądze, które trafią bezpośrednio do rodziny Nadolskich, a mamy je dzięki Wam – każdemu, kto przekazuje nam jakiekolwiek darowizny (jednorazowe czy stałe), kto robi zakupy w malakowym sklepie. I każdy z Was może czuć się – dosłownie – cegiełką, która przyczyni się do tego, że Nadolscy znów będą u siebie.

#niconasbezwas#razemjesteśmysiłą