Akcje charytatywne

Akcja Charytatywna Adwent 3D

08/01/2019

Wraz z Adwentem wystartowaliśmy z akcją charytatywną – 3D, na którą zaprosiliśmy Was razem z o. Adamem Szustakiem OP || www.langustanapalmie.pl.

Dla kogo wsparcie?

Tym razem zdecydowaliśmy się pomóc trzem różnym domom, a raczej ludziom, którym są one niezbędnie potrzebne do życia, bycia, funkcjonowania i rozwoju.

CEL nr 1 – Kościół, czyli dom Boży, który uległ całkowitemu zniszczeniu podczas pożaru w USA.
CEL nr 2 – Schronisko dla bezdomnych w Zielonej Górze, czyli dom dla ludzi, których trudna sytuacja życiowa zepchnęła na margines społeczeństwa.
CEL nr 3 – Dom Dziecka “Słoneczna Polana” w Łodzi, którego podopieczni na skutek traumatycznych doświadczeń w rodzinach potrzebują pomocy psychologiczno-psychiatrycznej.

Akcję ogłosiliśmy 4 grudnia. Darowizny można było wpłacać na konto Fundacji Malak przez cały Adwent. Kwota rosła z chwili na chwilę, osiągając po 10 dniach wysokość 200 tys. zł.

18 grudnia uruchomiliśmy licytację na Charytatywni Allegro przedmiotów podarowanych przez o. Adama Szustaka: była wśród nich pluszowa panda – gwiazda Internetów, a także chusty do noszenia dzieci wyprodukowane w Polsce przez firmę LennyLamb w bardzo piękne wzory: pandziowe i dominikańskie pingwiny. Duże zainteresowanie licytujących wzbudziła książka „Serce w serce. Komentarz do Księgi Rut” o. Adama Szustaka, ze spersonalizowaną dedykacją od autora. W sumie z licytacji zgromadziliśmy ponad 14 tys. zł.

W wigilię Bożego Narodzenia przypadał finał akcji 3D. Zbiórkę zakończyliśmy z 460 tys. zł na koncie, co jest kwotą o 100 tys. wyższą niż w ubiegłym roku! Tym samym absolutnie pobiliście rekord hojności, za co bardzo serdecznie dziękujemy! Zgromadzone środki przekażemy w dobre ręce, a o efektach będziemy Was informować w mediach społecznościowych i na naszej stronie.