Autor / News / Tomasz Zamorski OP

Biblijne wonder women

04/07/2019

Były „Smaki ziemi obiecanej” na CD, Weekendy Pełne Łaski, głoszenie Słowa na katolickim Netflixie – dominikanie.pl i na Paśniku na YouTube. Przyszedł czas na lekturę.

Poznaj 12 niezwykłych kobiet, superbohaterek Biblii, o których opowiada w swojej pierwszej książce o. Tomasz Zamorski OP. Zobacz, z czym się mierzyły, jakie decyzje podejmowały, jaki miały wpływ na świat. Słabe, eteryczne, delikatne, wątłe, niedecyzyjne, poddane, niezdecydowane… Jakie są biblijne kobiety? Czy określenie „płeć piękna” równoznaczne jest ze słabością?

Czy kobiety w Piśmie Świętym na pewno grają role drugoplanowe? Przyjrzyj się Tamar, Miriam, Rachab, Sarze, Judycie, Maryi i innym.

W Biblii nie ma słabych kobiet, wystarczy tylko je poznać!

Zajrzyj do nietypowego SALONU PIĘKNOŚCI, który pozwoli duchowo się zregenerować i odkryć własną siłę i wyjątkowość.

Książka do kupienia w Sklepie Fundacji MALAK: https://bit.ly/2RJUZMJ również w pakiecie promocyjnym z audiobookiem “Smaki ziemi obiecanej”: https://bit.ly/2Xa6Tp2

Tomasz Zamorski OP

Dominikanin, a więc kaznodzieja, doktor teologii, wykładowca. Był przeorem klasztoru św. Jacka w Warszawie, kapelanem sióstr dominikanek, duszpasterzem dzieci i młodzieży. Obecnie mieszka w klasztorze w Łodzi. Współtworzy stronę dominikanie.pl, potocznie nazywaną katolickim Netflixem oraz Paśnik – kanał na YouTube. Bywa gościem na Weekendach i Wieczorach Pełnych Łaski organizowanych przez Fundację Malak.