Adam Szustak OP / Autor / Epidemia / Langustanapalmie / News

Dwie premiery w czasach zarazy

25/05/2020

Nie takiej premiery się spodziewaliśmy. Szczerze!

Pracowaliśmy równolegle nad wydaniem książki „Akrobatyka małżeńska” i audiokonferencji o wychowywaniu dzieci, wygłoszonej przez o. Adama Szustaka. Treść „małżeńskiej” już znaliście, bo płyta CD stała się produktem #musthave na ślubach, rocznicach związków, zaręczynach itp. Sprawdzała się dla nowicjuszy rozpoczynających przygodę życia we dwoje, jak i dla par z większym stażem. Książka miała być nową formą udostępnienia #dobrychtreści, polecaną szczególnie dla tych, którzy zamiast słuchać wolą poczytać do poduszki. Razem z „małżeńską”, audiokonferencja „Akrobatyka rodzicielska” miała tworzyć duet idealny dla poszukujących inspiracji, rozwiązań, wsparcia w tematach rodzinnych i o relacjach.

To miały być nasze „świeże bułeczki” na wiosenną trasę „Już się nie wstydzę”, w którą planowaliśmy wyruszyć razem z ekipą Langusty na palmie dzień po 21. Weekendzie Pełnym Łaski. Żadne z tych wydarzeń nie doszło do skutku w kwietniu. Nie odbyła się również premiera naszych „bułeczek”…

Dokładnie w tygodniu, kiedy z drukarni dotarły do nas palety z jeszcze ciepłymi „Akrobatykami”, władze naszego kraju ogłosiły stan epidemii. I zrobiło się tak jakoś niepewnie dookoła. Przestawiliśmy się na #homeoffice, a do tego kompletnie nie było klimatu, żeby świętować premiery czegokolwiek. Aż do wczoraj!

Co się wydarzyło wczoraj? Ojciec Adam Szustak OP❤️( #wdzięczność x 1000000) opowiedział Wam w swoim filmie na YT o tych dwóch nowościach❤️ i jak zwykle cudnie wytłumaczył, dlaczego kupować warto❤️, choć nie trzeba, w Malaku. Od rana zastanawiamy się, czy to kolejny rekord w czasie epidemii.Pamiętacie, że jeden już pobiliście wpłacając ponad pół miliona złotych na akcję Przyjaciele Afryki?

Kochani, BARDZO WAM DZIĘKUJEMY!😍 Od wczoraj znacznie uszczupliliście nasz magazyn. Cieszymy się, bo wiemy, że „Akrobatyki” to świetne treści. Można je kupić tu i tam, i będzie z rabacikiem, przesyłka z dnia na dzień i w ogóle. Każdemu, kto kupił u nas „Panie Boże zapłać!”, bo dzięki temu możemy #tworzyć #inspirować i #ewangelizować. Zakasujemy rękawy, zawijamy Wasze paczuszki w ekoopakowania i wysyłamy. Może to potrwać kilka dni, ale prosimy Was o chwilę cierpliwości. #damyradę 🙌