Adam Szustak OP / Akcje charytatywne / Langustanapalmie / News

To brzmi jak slogan!

01/04/2021
To naprawdę ostatnie dni, kiedy możecie przyłączyć się do naszej wielkopostnej akcji lub zaprosić do niej kogoś bliskiego. W wielkanocny poniedziałek zamkniemy konto, a po świętach podamy Wam ostateczną kwotę.
Powtarzamy jak slogan słowa, że „zbiórka przerosła nasze oczekiwania”, ale to prawda! Na ten moment mamy ponad 1 330 000 zł na pomoc kobietom w ciąży, znajdującym się w trudnej sytuacji lub z różnych powodów niebędącym w stanie poradzić sobie z wiadomością o dziecku bądź jego chorobie.
Komu przekażemy te pieniądze?
Drugim beneficjentem akcji #PodSercem są hospicja perinatalne.
#HospicjumPerinatalne to nie tyle konkretne miejsce, ale koncepcja całościowej opieki nad rodzicami, którzy dowiadują się o chorobie swojego nienarodzonego dziecka. Zwykle odbiorcami takiej pomocy są młode, zdrowe, nieobciążone żadnymi chorobami pary, które po wstępnej diagnozie dowiadują się, że ich nienarodzone dziecko będzie żyć krócej od nich. Potrzebują więc potwierdzenia diagnozy przez specjalistów oraz rzetelnej informacji medycznej, a także wsparcia psychologicznego, prawnego i socjalnego.
Więcej dowiecie się na stronie akcji w zakładce „Projekty”.