Akcje charytatywne / News

Pomagamy Jagodzie!

16/03/2014

Z początkiem wiosny ruszyliśmy z drugą odsłoną akcji charytatywnejCzym mogę służyć? Tym razem chcemy przedstawić WamJagodę Pawluk– czteroletnią dziewczynkę, która od urodzenia choruje na BWS czyli zespół Beckwitha-Wiedemanna, a od ponad roku bardzo dzielnie walczy z nowotworem oczodołu.

Znów zapraszamy Was do pomocy Jagodzie na trzy sposoby. Po pierwsze przez modlitwę, czyli najprostszy i jednocześnie najskuteczniejszy sposób kochania ludzi. Po drugie przezpost, zarówno ten tradycyjny rozumiany jako wstrzemięźliwość od przyjemności i dóbr, jak i „post”internetowy – notkę na fFacebooku lub mail do znajomych. Po trzecie zaś przezjałmużnęczyli darowiznę na konto, zakup Jagodowych kubków lub udział w tanecznym spektaklu na rzecz dziewczynki pt. Przeźroczystość.

Poznaj najdzielniejszą Jagódkę na świecie >>

Jagódka jest intensywnie rehabilitowana. Już powoli zaczyna wstawać i chodzi podtrzymywana za ręce. Aby móc chodzić o własnych siłach potrzebuje systematycznych ćwiczeń ze specjalistami i wyjazdów na turnusy rehabilitacyjne. Miesięczny koszt rehabilitacji to ok. 1800 zł, a jednorazowego wyjazdu to aż 8000 zł. Pieniądze zebrane podczas akcjiCzym mogę służyć?w całości zostaną więc przeznaczone na rehabilitację i leczenie Jagody. Zachęcamy Was zatem do hojności, szczególnie tej modlitewnej i duchowej, bo wtedy pieniądze na wszystko znajdą się same.

Czym mogę służyć? Zobacz nasze akcje charytatywne!
Bartek | Jagódka | Justyna | Basia | dzieci z Jerozolimy