Autor / Basia Turek / News

Spotkanie autorskie z Basią Turek i Dominiką Frydrych – “Pełnymi garściami”

08/05/2019

Pełnymi Garściami. Spotkanie z Basią Turek i Dominiką Frydrych zgromadziło w dominikańskim kapitularzu naprawdę doskonałą publiczność. Były oklaski, wiwaty, autografy, selfiaki, łzy śmiechu (czy też wzruszenia), czyli wszystko, na co gwiazda może liczyć.

W roli głównej wystąpiły Barbara Turek i Dominika Frydrych, a nad dynamiką wieczoru czuwała prowadząca, Edyta Drozdowska z DEON.pl. Nad całością opiekę roztoczyło Wydawnictwo Esprit, a Fundacja MALAK – objęła wydarzenie patronatem.

Co prawda pytanie z publiczności: „jak Basia radzi sobie z rosnącą popularnością?” pozostało bez odpowiedzi. Za to autorka z lekkością motyla rozwinęła kilka zabawnych historyjek ze swojej bądź co bądź niełatwej codzienności. Dowiedzieliśmy się również, co Król Julian z „Madagaskaru” ma wspólnego z Duchem Świętym i dlaczego jest tak ważną postacią w życiu Basi.

I na koniec. Nie po raz pierwszy i na pewno nie ostatni, Basia potwierdziła, że czerpać z życia naprawdę, ale tak naprawdę pełnymi garściami można tylko wtedy, gdy wśród naszych przyjaciół tym najważniejszym jest JEZUS.