News / Patronat / Warsztaty

Tydzień Małżeństwa w Krakowie

07/01/2020

Nowy Rok rozpoczynamy od zaproszenia Was na Tydzień Małżeństwa w Krakowie, którego jesteśmy partnerem. Zapisy ruszyły 7 stycznia 2020 r., więc warto zapoznać się z programem i proponowanymi atrakcjami, a jest ich całkiem sporo Szczegóły znajdziecie w wydarzeniu na FB https://www.facebook.com/events/616296612441497/ oraz na www organizatorów: https://tydzienmalzenstwakrakow.pl/.

Pomysł Międzynarodowego Tygodnia Małżeństwa zrodził się w Wielkiej Brytanii i obecnie odbywa się w 22 krajach na 4 kontynentach! W Polsce pierwsze spotkanie miało miejsce w Gdańsku w 2015 r. i od tamtej pory rozpowszechniane jest od morza aż po Tatry.

Tydzień Małżeństwa to nie tylko czas pogłębienia więzi czy odnowienia relacji. Jego celem jest również promowanie małżeństwa jako wartości społecznej. Dużo mówi się o rodzinie, o rodzicielstwie, a niewiele o samym małżeństwie. Podczas gdy zadbane małżeństwo to stabilna rodzina i miejsce do wzrastania. Stabilne rodziny to szczęśliwe społeczeństwo.

Zapraszamy serdecznie!