Weekend Pełen Łaski

22. Weekend Pełen Łaski

K O M U N I K A T !!!

W trosce o siebie nawzajem, z uwagi na wzrastającą liczbę zachorowań na COVID-19, z przykrością informujemy o odwołaniu planowanego na dni 18-20 lutego 2022 roku 22. Weekendu Pełnego Łaski, a w konsekwencji również zapisów planowanych na 25 stycznia 2022 r.

Chociaż bardzo chcielibyśmy się z Wami zobaczyć, wzajemna odpowiedzialność, w szczególności za najsłabszych spośród nas, jest dla nas najwyższą wartością. Pomimo tego, że rekolekcje mogłyby się odbyć z zachowaniem wynikających z aktualnych przepisów limitów, mając na uwadze sytuację epidemiczną w kraju, racjonalność nakazuje nam odwołanie tej edycji Weekendu Pełnego Łaski. Jesteśmy przekonani, że będziemy mogli spotkać się w innym terminie, w bardziej bezpiecznych okolicznościach.

Bardzo prosimy o przyjęcie naszej decyzji jako wyrazu dbałości o organizatorów i uczestników WPŁ.

Niezależnie od anulowania jutrzejszych zapisów, odpowiadając także na pytania dotyczące podstaw oczekiwania przez nas w związku z zapisami przedłożenia aktualnego certyfikatu szczepień lub w przypadku ozdrowieńców – certyfikatu ozdrowieńca po przekroczeniu limitu 30% miejsc rekolekcyjnych, informujemy, że taką możliwość gwarantują nam obowiązujące przepisy prawne. Wynika ona z Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 14 grudnia 2021 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii (Dz. U. z 2021 r., poz. 2311), a konkretnie §1 pkt 11 tego Rozporządzenia, dodającego §26a do Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 6 maja 2021 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii (Dz. U. poz. 861, z późn. zm.).

W przeciwnym razie, chcąc uniknąć naruszeń przepisów, musielibyśmy poprzestać na udostępnieniu przy rejestracji jedynie 30% miejsc.

Przy tym zaznaczamy, że przestrzeganie nałożonych na nas obostrzeń jest naszym obowiązkiem wynikającym z przepisów prawa, a także naszą odpowiedzialnością.

FORMULARZ REJESTRACJI

(zapisz się)

Weekend Pełen Łaski to rekolekcje, które rozpoczynają się w piątkowy wieczór, a kończą w niedzielę po obiedzie. Przez cały czas trwamy w rozważaniu Słowa, w które wprowadzają nas konferencje o. Adama Szustaka langustanapamie.pl i o. Tomasza Nowaka Strefa Wodza. Gromadzimy się wokół ołtarza na Eucharystii, uczestniczymy w modlitwie wspólnotowej (w liturgii godzin, różańcu, modlitwie uwielbienia) i indywidualnej (w adoracji Najświętszego Sakramentu). Podczas popołudniowej kawy dzielimy się radością i obecnością. O oprawę muzyczną spotkania dba zespół owca.

Weekend Pełen Łaski jest dla każdego, bo wszyscy jesteśmy stworzeni, by oddawać chwałę Bogu Ojcu.

Po co jechać na kolejne rekolekcje? Bo doświadczenie żywego Boga i Jego wszechogarniającej miłości daje moc. Szczególnie, kiedy na nią nie liczysz. Bez względu na to, ile masz lat, gdzie mieszkasz i co robisz, Weekend Pełen Łaski jest dla Ciebie.

TERMIN

18-20 lutego 2022 r.

MIEJSCE

Weekend Pełen Łaski odbywa się w domu rekolekcyjnym na Górze św. Anny (www.dompielgrzyma.pl).

KOSZT

Pojedyncze miejsce:

• w pokojach 4-osobowych bez łazienki: 330,00 zł brutto
  • w pokojach 3-, 4- i 5-osobowych z łazienką: 370,00 zł brutto
  • w pokoju 2-osobowym z łazienką (tylko dla rodzin): 400,00 zł brutto

Ceny zawierają podatek VAT (23%) i obejmują:

• dwa noclegi,
  • posiłki (dwa śniadania, dwa obiady i dwie kolacje, a ponadto przekąski i napoje w specjalnie przygotowanej przez nas kawiarence),
  • opłatę rekolekcyjną
  • oraz pakiet uczestnika.

DZIECI

Na Weekendzie Pełnym Łaski rodziny z dziećmi są mile widziane. W trakcie wielbień i konferencji maluchy powyżej 3 roku życia mogą uczestniczyć w zajęciach organizowanych w sali zabaw pod okiem opiekunek. W czasie reszty dnia pozostają pod opieką rodziców lub opiekunów.

Cena udziału dziecka w Weekendzie Pełnym Łaski zależy od jego wieku:

• do 2 lat: pobyt za darmo
  • 3 do 8 lat: 50% ceny
  • powyżej 9 lat: 100% ceny

DOJAZD AUTOKAREM (z Krakowa)

Organizujemy przejazd autokarem z Krakowa na Górę Świętej Anny i z powrotem. Możliwy jest przejazd w jedną stronę.

Autokar wyjeżdża z Krakowa w piątek o godzinie 17:30, a wraca w niedzielę, ok. godziny 18:00.

Cena przejazdu autokarem jest doliczana do ceny rekolekcji i wynosi:

• w obie strony (Kraków – Góra św. Anny – Kraków): 90 zł/os.
  • w jedną stronę: 60 zł/os.

REGULAMIN 22. WEEKENDU PEŁNEGO ŁASKI

WAŻNE!

Zgodnie z sytuacją bezpieczeństwa epidemiologicznego w Polsce Fundacja Malak udostępnia dla uczestników 30% miejsc rekolekcyjnych dla osób niezaszczepionych, a pozostałe 70% dla posiadających w dniu rozpoczęcia rekolekcji aktualny certyfikat szczepień lub certyfikat ozdrowieńca.

Warunkiem zapisu i uczestnictwa w rekolekcjach, jest dołączenie w procesie zapisu (w postaci dokumentu pdf lub jpg) aktualnego certyfikatu szczepień lub w przypadku ozdrowieńców – certyfikatu ozdrowieńca. Organizator może wymagać okazania oryginału dokumentu przy rejestracji w dniu rozpoczęcia rekolekcji. WARUNEK TEN NIE DOTYCZY OSÓB MIESZCZĄCYCH SIĘ W LIMICIE 30% NIEZASZCZEPIONYCH.

Zanim do nas napiszesz/zadzwonisz z pytaniem, dowiedz się, jakie dane przygotować do wypełnienia formularza.

Jeśli nadal masz wątpliwości napisz do nas na rekolekcje@fundacjamalak.pl.

TWOJE ŚWIADECTWO

Jeśli podczas Weekendu Pełnego Łaski doświadczyłeś w szczególny sposób działania Pana Boga (podczas wielbień, modlitw wstawienniczych, adoracji, Mszy czy konferencji), podziel się tym z nami. Wyślij krótkie świadectwo na rekolekcje@fundacjamalak.pl.

Twoje świadectwo nie zostanie nigdzie opublikowane bez Twojej zgody. Chcemy po prostu jeszcze szerzej widzieć, jak Pan Bóg jest dobry i hojny.

*

Opiekę duchową nad rekolekcjami Weekend Pełen Łaski sprawują o. Adam Szustak OP i o. Tomasz Nowak OP, którzy są odpowiedzialni za inicjatywę od strony duszpasterskiej.

Fot. Sebastian Nycz