Wydawnictwo

Ewangelizujemy Słowem, muzyką i designem.

SŁOWO

Wydajemy książki, audiobooki, nagrania z konferencji i rekolekcji oraz kolorowanki dla dzieci. Rozpowszechniamy treści, które wypływając ze Słowa Bożego przemieniają życie ich odbiorców.

MUZYKA

Realizujemy projekty muzyczne uzdolnionych artystów, bo wierzymy, że słowo + muzyka mają podwójną siłę ewangelizacji.

DESIGN

Ekologiczne torby “Dobry wieczór. Szczęść Boże. Dzień dobry”, plecaki z pandą, kubki i kartki pocztowe z cytatami o. Adama Szustaka, zakładki do książek, bluzy z “Langustą na palmie”, niebanalne kartki okolicznościowe, koszulki, ręcznie wykonane okładki na Pismo Święte.

Nasze projekty to design z duszą.

Poznaj nasz asortyment w sklepie internetowym Fundacji MALAK.

Stacjonarnie możesz nas spotkać na targach, konferencjach, wydarzeniach. Głównie tam, gdzie pojawia się Langusta na palmie.

Całkowity dochód ze sprzedaży przeznaczamy na działalność dobroczynną i ewangelizacyjną.

Nasi autorzy
słowo
Adam Szustak OP

Dominikanin i wędrowny kaznodzieja. Pomysłodawca Fundacji MALAK. Jego adresem zameldowania jest klasztor dominikanów w Łodzi, ale większość swojego życia spędza w podróży, głosząc Słowo Boże.

Z o. Adamem współpracujemy przy organizacji Weekendów i Wieczorów Pełnych Łaski oraz rekolekcji szkolnych. Jest autorem większości naszych pozycji wydawniczych.

Więcej o o. Adamie na jego oficjalnej stronie: www.langustanapalmie.pl

twórczość ojca Adama w naszym sklepie >

Tomasz Nowak OP

Dominikanin, kaznodzieja, przeor. Dyrektor Dominikańskiego Ośrodka Kaznodziejskiego w Łodzi. Głoszenie Ewangelii i jazz to jego największe pasje. Często towarzyszy inicjatywom związanym z modlitwą uwielbienia.

O. Tomasz (zwany „Wodzem”) zaprzyjaźnił się z Fundacją MALAK przez o. Adama Szustaka. Jest gościem Weekendów i Wieczorów Pełnych Łaski. W styczniu 2016 roku spędził z nami wieczór z serii GOŚĆ W DOM.

Jest także autorem audiobooka Więcej Ciała. To rekolekcje o miłości, która jest konieczna, by dobrze zająć się swoim ciałem.

twórczość ojca Tomasza w naszym sklepie >

Tomasz Zamorski OP

Kaznodzieja i wykładowca homiletyki, doktor teologii. Dawniej duszpasterz dzieci, młodzieży, pracownik Fundacji Episkopatu Polski Dzieło Nowego Tysiąclecia, przeor klasztoru św. Jacka w Warszawie, kapelan sióstr dominikanek.

Fascynuje go przepowiadanie, które według niego powinno być piękne, pogłębione oraz świadome biblijnego i teologicznego źródła, a przede wszystkim bliskie człowieka. Tym próbuje zapalić swoich słuchaczy i studentów.

W Fundacji Malak wydał rekolekcje „Smaki ziemi obiecanej”. Jeździ też na Weekendy Pełne Łaski, gdzie można usłyszeć go na żywo.

twórczość ojca Tomasza w naszym sklepie >

Karol Sobczyk

Prezes Chrześcijańskiej Fundacji Głos na Pustyni, w ramach której podejmuje szereg działań na rzecz jedności, wzrostu i odnowy Kościoła. Jest członkiem Sekretariatu ds. Nowej Ewangelizacji Archidiecezji Krakowskiej, gdzie ściśle współpracuje z bp. Grzegorzem Rysiem.

Mąż Małgorzaty i szczęśliwy ojciec Daniela i Zuzi. Razem z żoną byli gośćmi Fundacji MALAK w ramach spotkania Gość w Dom.

We wrześniu 2016 roku wziął udział w organizowanej przez Fundację MALAK konferencji Poproszę Niebo.

Marcin Zieliński

Lider Wspólnoty Uwielbienia „Głos Pana” ze Skierniewic.

Zapraszany jako mówca na fora charyzmatyczne, konferencje, rekolekcje i modlitwy o uzdrowienie w Polsce i za granicą. Autor książek, audiobooków i artykułów do czasopism. Zaproszony do współpracy z o. Adamem Szustakiem zrealizował serię filmów o Matce Bożej “Maryja oczami faceta” (emitowane na kanale You Tube Langusta na palmie).

We wrześniu 2016 roku wziął udział w konferencji organizowanej przez Fundację MALAK Poproszę Niebo.

W listopadzie 2018 roku poprowadził warsztaty posługi modlitwą o uzdrowienie Uwierz w Chrystusa, które Fundacja MALAK zorganizował wraz ze Wspólnotą Uwielbienia i Ewangelizacji Janki. Warsztatom towarzyszyło wieczorne spotkanie modlitewne w bazylice oo. dominikanów w Krakowie.

Krzysztof Demczuk

Lider Wspólnoty Metanoia, prezes Fundacji Aplica, pedagog, psychoterapeuta, specjalista psychoterapii uzależnień, certyfikowany trener, interwent kryzysowy. Współtwórca Grupy Trenerskiej przy Fundacji Aplica.

Szkoli psychologów i terapeutów, ucząc pomocy psychologicznej, prowadzi Szkołę Liderów. Głosił w wielu wspólnotach i kościołach w Polsce, a także był mówcą na misji ewangelizacyjnej na Ukrainie.

Mąż Uli i tata Noemi i Samuela.

Ewa Tisończyk

Jest pedagogiem i animatorem. Na co dzień pracuje w Przedszkolu Integracyjnym LaLoba w Krakowie, w którym jest dyrektorem programowym. Prowadzi zajęcia rozwojowe dla małych dzieci, a także wykłady i warsztaty dla ich rodziców z zakresu rozwoju przez zabawę.

Wielokrotnie pełniła rolę opiekunki do dzieci podczas Weekendów Pełnych Łaski.

Ewa jest autorką czterech kolorowanek dla dzieci wydanych przez Fundację MALAK: Królowa Estera, Król Dawid, Jestem zwierzątkiem z Biblii, Boże Narodzenie.

Małgorzata Sawicka

Autorka ilustracji do serii kolorowanek wydanych przez Fundację MALAK: Królowa Estera, Król Dawid, Jestem zwierzątkiem z Biblii, Boże Narodzenie. Z Gosią współpracowaliśmy również przy okazji kartek okolicznościowych, np. na ślub czy chrzest święty, które cieszą się niesłabnącą popularnością w naszym internetowym sklepie.

muzyka
Owca

o zespół, ale – jak przyznają sami muzycy – także wspólnota, którą tworzą i Kościół, który kochają. Elektroniczne brzmienia i Słowo, o które opiera się każdy werset, poruszają serca tysięcy wielbiących Boga osób.

Zespół zawiązał się podczas Weekendów Pełnych Łaski. W grudniu 2015 roku wystąpił po raz pierwszy jako owca. Grali na dominikańskim koncercie Światła Miasta, Mercy Festival poprzedzającym Światowe Dni Młodzieży w Krakowie, tworzą oprawę muzyczną podczas uwielbień organizowanych przez Langustę na palmie. W 2016 roku Fundacja MALAK wydała pierwszy album owcy zatytułowany “Chwały”.

We wrześniu 2016 ukazał się ich pierwszy album – „Chwały”. Grali na dominikańskim koncercie Światła Miasta, Mercy Festival poprzedzającym Światowe Dni Młodzieży w Krakowie oraz podczas wielu innych wydarzeń. Na IX Weekendzie Pełnym Łaski po raz pierwszy nazwali się „owcą”, ale już rok wcześniej na Górze Świętej Anny byliśmy świadkami premiery Memu Bogu Królowi w ich aranżacji.

twórczość Owcy w naszym sklepie >

Małgorzata Hutek

Ambitna i odważnie przełamująca bariery stylistyczne artystka. Jest wokalistką, ale też autorką muzyki i aranżacji – w tym Hold Me Again oraz jazzowej wersji pieśni Z dawna Polski. Absolwentka Akademii Muzycznej w Katowicach. Jej debiutancki krążek Grounded in Love wydało Wydawnictwo Fundacji MALAK.

twórczość Małgorzaty w naszym sklepie >

BOGUCHWAŁA

Pomysłodawcą jest Adam Kabaciński, który sam mówi o zespole, że działa pod natchnieniem Ducha Świętego na bazie bardzo dobrego wykształcenia muzycznego. Zespół składa się z profesjonalistów, którzy postanowili oddawać chwałę Bogu używając swoich talentów, aby modlić się muzyką i śpiewem oraz pomagać innym w radosnej modlitwie i uwielbieniu. W skład grupy wchodzą muzycy od lat współpracujący z takimi artystami jak Katarzyna Groniec, Natalia Lubrano, Alicja Janosz, Pink Freud, Paulina i Natalia Przybysz, Tau (Medium), Night Marks Electric Trio, owca, Dikanda, New Life M, Memu Bogu, a są to:

Agnieszka Damrych - wokal

Kasia Bogusz - wokal

Adam Kabaciński - wokal/bas

Łukasz Damrych - klawisze

Łukasz Sobolak - perkusja

Piotr Adamiak - gitara

Adam Baron - trąbka

Piotr Szwec - saksofon

Zespół chce dotrzeć głównie do młodego pokolenia, stąd pojawia się na niej modny house, ale koncerty pokazują, że grono odbiorców Boguchwały jest znacznie szersze.

twórczość BOGUCHAWAŁY w naszym sklepie >

design
Pracownia Północ

To firma w jednej osobie. Na niewielkim poddaszu, w północnej części Krakowa, z dbałością o szczegóły powstają torby, kosmetyczki, piórniki, worki marynarskie i inne akcesoria. Rzeczy drobne tworzone bez pośpiechu, jak mówi o nich sama autorka. Z Irenką Kiełb współpracujemy od początku istnienia Fundacji MALAK. Wcześniej jako pracownik, dziś jako przyjaciel realizuje dla nas projekty toreb z napisami (Jak Boga kocham,O niebo lepszy itp.) oraz okładek na Pismo Święte, które znajdziecie tutaj: OKŁADKI NA PISMO ŚWIĘTE. Irenka jest również członkiem Rady Fundacji MALAK.