Wydawnictwo

Ewangelizujemy Słowem, muzyką i designem.

SŁOWO

Wydajemy książki, audiobooki, nagrania z konferencji i rekolekcji oraz kolorowanki dla dzieci. Rozpowszechniamy treści, które wypływając ze Słowa Bożego przemieniają życie ich odbiorców.

MUZYKA

Realizujemy projekty muzyczne uzdolnionych artystów, bo wierzymy, że słowo + muzyka mają podwójną siłę ewangelizacji.

DESIGN

Ekologiczne torby “Dobry wieczór. Szczęść Boże. Dzień dobry”, plecaki z pandą, kubki i kartki pocztowe z cytatami o. Adama Szustaka, zakładki do książek, bluzy z “Langustą na palmie”, niebanalne kartki okolicznościowe, koszulki, ręcznie wykonane okładki na Pismo Święte.

Nasze projekty to design z duszą.

Poznaj nasz asortyment w sklepie internetowym Fundacji MALAK.

Stacjonarnie możesz nas spotkać na targach, konferencjach, wydarzeniach. Głównie tam, gdzie pojawia się Langusta na palmie.

Całkowity dochód ze sprzedaży przeznaczamy na działalność dobroczynną i ewangelizacyjną.

Nasi autorzy
słowo
Adam Szustak OP

Dominikanin i wędrowny kaznodzieja. Pomysłodawca Fundacji MALAK. Jego adresem zameldowania jest klasztor dominikanów w Łodzi, ale większość swojego życia spędza w podróży, głosząc Słowo Boże.

Z o. Adamem współpracujemy przy organizacji Weekendów i Wieczorów Pełnych Łaski oraz rekolekcji szkolnych. Jest autorem większości naszych pozycji wydawniczych.

Więcej o o. Adamie na jego oficjalnej stronie: www.langustanapalmie.pl

twórczość ojca Adama w naszym sklepie >

Tomasz Nowak OP

Dominikanin, kaznodzieja, przeor. Dyrektor Dominikańskiego Ośrodka Kaznodziejskiego w Łodzi. Głoszenie Ewangelii i jazz to jego największe pasje. Często towarzyszy inicjatywom związanym z modlitwą uwielbienia.

O. Tomasz (zwany „Wodzem”) zaprzyjaźnił się z Fundacją MALAK przez o. Adama Szustaka. Jest gościem Weekendów i Wieczorów Pełnych Łaski. W styczniu 2016 roku spędził z nami wieczór z serii GOŚĆ W DOM.

Jest także autorem audiobooka Więcej Ciała. To rekolekcje o miłości, która jest konieczna, by dobrze zająć się swoim ciałem.

twórczość ojca Tomasza w naszym sklepie >

Tomasz Zamorski OP

Kaznodzieja i wykładowca homiletyki, doktor teologii. Dawniej duszpasterz dzieci, młodzieży, pracownik Fundacji Episkopatu Polski Dzieło Nowego Tysiąclecia, przeor klasztoru św. Jacka w Warszawie, kapelan sióstr dominikanek.

Fascynuje go przepowiadanie, które według niego powinno być piękne, pogłębione oraz świadome biblijnego i teologicznego źródła, a przede wszystkim bliskie człowieka. Tym próbuje zapalić swoich słuchaczy i studentów.

W Fundacji Malak wydał rekolekcje „Smaki ziemi obiecanej”. Jeździ też na Weekendy Pełne Łaski, gdzie można usłyszeć go na żywo.

twórczość ojca Tomasza w naszym sklepie >

muzyka
Owca

Owca to zespół, ale – jak przyznają sami muzycy – także wspólnota, którą tworzą i Kościół, który kochają. Elektroniczne brzmienia i Słowo, o które opiera się każdy werset, poruszają serca tysięcy wielbiących Boga osób.

We wrześniu 2016 ukazał się ich pierwszy album – „Chwały”. Grali na dominikańskim koncercie Światła Miasta, Mercy Festival poprzedzającym Światowe Dni Młodzieży w Krakowie oraz podczas wielu innych wydarzeń. Na IX Weekendzie Pełnym Łaski po raz pierwszy nazwali się „owcą”, ale już rok wcześniej na Górze Świętej Anny byliśmy świadkami premiery Memu Bogu Królowi w ich aranżacji.

twórczość Owcy w naszym sklepie >

Małgorzata Hutek

Ambitna i odważnie przełamująca bariery stylistyczne artystka. Jest wokalistką, ale też autorką muzyki i aranżacji – w tym Hold Me Again oraz jazzowej wersji pieśni Z dawna Polski. Absolwentka Akademii Muzycznej w Katowicach. Jej debiutancki krążek Grounded in Love wydało Wydawnictwo Fundacji MALAK.

twórczość Małgorzaty w naszym sklepie >